Recenze lodi Gearing

Jako Tier X Americký torpédoborec, reprezentuje Gearing ve World of Warships torpédoborce, které vynikají svou univerzálností.

Jako u všech Amerických torpédoborců, jeho největší síla spočívá v palebné kapacitě hlavní baterie. Gearing nese stejný systém 127mm baterií, který využívají křižníky Atlanta a Flint jako primární zbraňové systémy a lodě North Carolina, Iowa a Montana jako sekundární zbraňové systémy. Gearing je osazen třemi těmito věžemi, jejichž základní rychlost přebíjení činí 3.0 sekundy. To z něj pro ostatní torpédoborce činí velice nebezpečného protivníka, v případě, že Gearing nechají připlout na malou vzdálenost. Pouze málo jiných torpédoborců se může s Gearingem měřit v možnostech palebného potenciálu. Jeho primární baterie jsou taky více než schopný zasadit těžké údery jak křižníkům, tak bitevním lodím, zatímco je Gearing samotný schován v bezpeční kouřové clony.

Od Update 0.7.6, Gearing má Gearing možnost volby torpéd. Kapitáni, kteří si oblíbili torpéda Mark 16 mod. 1 z lodi Fletcher, mají možnost pokračovat v jejich využívání. Druhou možností je využití torpéd Mark 17′. Tyto torpéda mají druhý nejvyšší dosah ve hře, který činí 16.5 km. Zasažení nepřátelských lodí na tuto vzdálenost sice může být problematické, ale Gearingu propůjčují schopnost napadat nepřítele z bezpečné vzdálenosti, která je dokonce větší než dostřel jeho primární baterie. Torpéda Mark Mark 17′ mají sice stejnou detekovatelnost jako torpéda Mark 16 mod. 1, ale jejich udělované poškození je o poznání menší. Vylepšení Upgrade Slot 6 dává Gearingu možnost, stejně jako na lodi Fletcher, volby mezi Main Battery Builds a Torpedo Build.

Zatímco je aktivní, zvýší se udílené poškození AA zbraní velké ráže.

Stejně jako na Fletcherovi, i Gearing má možnost nasazení spotřebního doplňku Obranná AA palba (), který se lodi pomáhá vyrovnat s tradiční slabinou všech torpédoborců, a to útoky nepřátelských letadel. Jeho protiletadlové dělostřelectvo je totiž v opačném případě nespolehlivé. Zkušení kapitáni si jistě všimnou také faktu, že se Gearing chová jinak než jeho předchůdci Benson a Fletcher; jeho reakce na kormidlo jsou mírně pomalejší a má o poznání vyšší poloměr zatáčení. Z toho důvodu je manévrování při soubojích na malé vzdálenosti a vyhýbání se torpédům problematičtější. Můžeme doporučit, aby se kapitáni, kteří si Gearing nově pořídili, pořádně sžili s jeho ovládáním, než se pustí do dobrodružství, která vyžadují precizní manévrování. Jedná se například o souboje na malé vzdálenosti.

Gearing vyniká v jedné zvláštnosti. Tou je prostřední sekce lodi, která je, na rozdíl od většiny jiných torpédoborců, chráněna pancířem o síle 21 mm (standardní síla pancíře je 19 mm). Tento významný rozdíl má za následek skutečnost, že HE granáty o průměru do 129 mm se o pancíř tříští. Toto Gearingu propůjčuje výhodu v soubojích s většinou jiných torpédoborců. Nepřátelské torpédoborce by měly, v případě vystavení boku Gearingem přebít na AP munici, případně mířit na jinou, než střední sekci lodě.Gearing vyplňuje mezeru mezi ostatními Tier X torpédoborci ve hře. Má lepší děla než Shimakaze, menší detekovatelnost a torpéda než Khabarovsk a Z-52, more well-roundad než Grozovoia má výhodu i nad lodí Yueyang, jelikož jeho torpéda představují hrozbu i pro nepřátelské torpédoborce. I přes to, že Gearing oproti svým oponentům dosahuje nejnižší rychlosti, má spousty možností jak se přizpůsobit vyvíjející se hře, které by mu ostatní kapitáni mohli závidět.

Plusy:

  • Fantastické, rychle se otáčející dělové věže a rychle pálící primární baterie.
  • Přístup ke spotřebnímu doplňku Obranná AA palba ().
  • Vynikacící detekovatelnost.
  • Možnost využití torpéd s druhým nejvyšším dosahem ve hře.
  • Výborný v obsazování (a bránění) klíčových oblastí v módu dominance.
  • Unikátní vylepšení dále snižuje detekovatelnost lodi. Toto činí z Gearinga jednu z nejméně detekovatelných lodí ve hře.

Mínusy:

  • Velice dlouhá doba přebití torpéd Mark 17. Gearing má možnost instalace vylepčšení Úprava torpédometů 3 () které redukuje dobu potřebnou k nabití torpéd. Toto ale zvyšuje možnost vyřazení torpédometů.
  • Průměrná maximální rychlost.
  • Nízká úsťová rychlost vypálených granátů má za následek vysoké oblouky trajektorie střel. Granátům také trvá cesta k cíli déle (i když tímto je umožněno lépe střílet za a zpoza ostrovů).
  • Nejkratší dostřel hlavní baterie ze všech Tier X torpédoborců.
  • Nejmenší šance na způsobení požáru HE granáty ze všech Tier X torpédoborců.
  • Horší manévrovatelnost, než u jeho předchůdců (větší oblouky v zatáčce a pomalejší kormidlo).
  • Protiletadlové dělostřelectvo má problémy sestřelovat letadla vysokých tierů (je doporučeno použití Obranná AA palba ()).
  • Dodatečné využití uninátního vylepšení snižující detekovatelnost lodi má za následek významné snížení celkové palebné síly.

Výzkum

Availability of researchable upgrades for Gearing is as follows:

  • Torpedoes: The Mk17 torpedoes reload much slower and don’t hit quite as hard, but travel significantly farther and are just as hard to detect as the Mk16 mod 1’s.

Doporučená konfigurace

Similar to Benson and FletcherGearing can be tailored to maximize either her torpedo armament or main battery guns. Most players will opt to maximize the damage output of her main battery given that this is already her strongest armament.

Vylepšení

The recommended upgrades for Gearing are fairly obvious choices, and largely self-explanatory:

  • Slot 1: Úprava hlavní výzbroje 1 ()
  • Slot 2: Úprava pohonu 1 ()*
  • Slot 3: Úprava zaměřovacích systémů 1 ()*
  • Slot 4: Šablona:Propulsion Modification 2
  • Slot 5: Úprava maskovacího systému 1 ()*
  • Slot 6: See below.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments