Technická příručka 5 – typy a režimy bitev

Typy bitev

Úvodní mise

Naučte se základy ovládání lodě, dělostřelby a obsazování kontrolních oblastí. Úvodní misi lze hrát tolikrát, kolikrát chcete, a to až do chvíle, než hráč odehraje 10 bitev libovolného typu. 
Je k dispozici pouze pro hráče, kteří jsou ve hře noví.

Kooperativní bitva

Spojte se s ostatními hráči a bojujte proti týmu botů. Vypilujte své námořní dovednosti, ovládněte koordinované bojové manévry, nebo vyzkoušejte své nově získané lodě proti soupeřům řízeným UI!
Tým hráčů bojuje proti týmu složenému výhradně z botů ve formátu 8 proti 8. Vaším primárním cílem je zničení všech nepřátelských lodí nebo obsazení základny/klíčových oblastí.

Náhodná bitva

Tady začíná ta opravdová zábava — klasické PvP (hráč proti hráči) bitvy, které pořádně otestují vaše bojové dovednosti! Náhodné bitvy představují dva týmy s maximálně 12 loděmi v každém z nich. 
Náhodné bitvy představují dva týmy s maximálně 12 loděmi v každém z nich. 
Hlavním cílem je obsazení základny / klíčových oblastí, nebo zničení všech nepřátelských lodí. Hráči jsou vybráni podle typu a úrovně lodí ve frontě.

Scénáře

Tento typ bitvy ztělesňuje další fázi vývoje kooperativních bitev ve World of Warships. Ve Scénářích se zapojíte do epických námořních operací, z nichž každá nabízí jedinečnou sadu úkolů, jako je záchrana pozemních instalací, doprovod podpůrných plavidel či ochrana spojenců v nouzi.
Scénáře plní týmy o sedmi hráčích, kteří čelí vlnám UI protivníků. 
Tento typ bitvy je pouze pro lodě V. a VI. úrovně, a je k dispozici, jakmile dosáhnete 8. úrovně v osobním záznamu.

Hodnocená bitva

Už vás unavuje hledání vhodných protivníků? Zde je vaše vstupenka do panteonu elitních hráčů World of Warships. 
Přidejte se k týmu sedmi vysoce motivovaných hráčů a postavte se soupeři, který odpovídá vaší úrovni dovedností. Začínáte na nejnižší hodnosti a postupujete pomocí výher a získávání hvězd. 
Hodnocené bitvy jsou sezónní a jsou k dispozici, jakmile dosáhnete určité úrovně ve služebním záznamu.

Klanové bitvy

Myslíte si, že jste již zkusili vše? Pak se raději připravte předvést soustředění v klanových bitvách – souboji námořních titánů! Chcete-li se zapojit, musíte vstoupit do klanu, nebo si založit svůj vlastní. Klanové bitvy se hrají s loděmi X. úrovně ve formátu 7 proti 7, přičemž každý tým má pouze jednu bitevní loď a žádné letadlové lodě. 
Vyhrávejte v klanových bitvách, získávejte naftu a rozvíjejte svou námořní základnu, abyste zvýšili své trvalé ekonomické bonusy a bojovali o nejvyšší pozice v žebříčku.

Výcvikové místnosti

Těžko na cvičišti, lehko na bojišti! Chcete-li se připravit na urputný boj, založte výcvikovou místnost a pozvěte své přátele k vyzkoušení výbavy lodí a taktik pro náhodné či klanové bitvy za různých podmínek, nebo rekonstruujte historické bitvy, co hrdlo ráčí. 
Výcvikové místnosti budou k dispozici, jakmile dosáhnete 15. úrovně ve služebním záznamu.

Ve výcvikových bitvách nevyužíváte munici či spotřební doplňky, ani nemusíte platit za údržbu své lodi po bitvě. Na druhou stranu vám však výcvikové bitvy nepřinesou žádné kredity.

Režimy hry

Režim hry stanovuje cíle týmu v nadcházející bitvě a ovlivňuje vaši bojovou taktiku.

Standardní režim

Počet základen či klíčových oblastí: 2 (jedna pro každý tým).

Výchozí režim hry ve WoWS. Vaším úkolem je obsadit nepřátelskou základnu, nebo zničit všechny nepřátelské lodě. Čas na obsazení je 3 minuty pro jednoho hráče a 1 minuta a 30 sekund pro dva hráče. Dodateční hráči nezvýší rychlost obsazování, pouze se mezi ně rozdělí body za obsazování. Pokud vám bude uděleno poškození, ztratíte polovinu svých bodů za obsazování základny.

Nadvláda

Počet základen či klíčových oblastí: až 5.

Tento režim má mezi oběma týmy několik neutrálních oblastí pro obsazení. Cílem je obsadit a udržet si více oblastí než nepřítel. Můžete vyhrát buď ovládnutím základen (získáním vítězných bodů pro váš tým), nebo zničením všech nepřátelských lodí. V tomto režimu nezískáte žádné bojové ZK za obsazení nebo obranu zón.

Epicentrum

Počet základen či klíčových oblastí: 1.

Tento režim hry je zaměřen na podporu agresivnějšího hraní s boji na krátkou vzdálenost. Epicentrum je obrovská zóna soustředných oblastí pro obsazení, přičemž každý z „kruhů“ se považuje za samostatnou oblast pro obsazení za účelem získání skóre. Jak se týmy pohybují z vnějších oblastí do středu, začínají hromadit body za obsazování z vnějších „kruhů“, a také z oblasti, ve které jsou. S tímto uspořádáním klíčových oblastí představuje nejvýhodnější taktiku udržení prostřední (nejmenší) klíčové oblasti.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments