Uvnitř lodi 1: Bitevní loď Mikasa

S potěšením vám přinášíme první díl seriálu „Uvnitř lodi“, budoucí sestru oblíbené série „Uvnitř tanku“. V tomto seriálu vás plánujeme pozvat na palubu nejlegendárnějších plavidel, která tvořila námořní historii. Průvodcem vám bude náš vojenský specialista Richard „The Challenger“ Cutland. Takže se pohodlně usaďte a užijte si naši virtuální prohlídku!

Spolupráce s Wargaming Asiapřináší prohlídku bitevní lodi Mikasa, jediného dnes existujícího „predreadnought“ plavidla a předchůdce třídy Katori. Toto monstrum o váze 15 000 tun bylo vlajkovou lodí admirála Toga. Abychom bohatou historii tohoto spícího válečného plavidla popsali co nejpřesněji, spojili jsme se s tokijským kolegou Tadamasou Miyanagou, vojenským poradcem pro Japonsko.

Náš vzácný host Tadamasa dodává, že některé informace jím uvedené ve videu jsou součástí jedné z hlavních teorií a může o nich tedy být polemizováno. Podívejme se například na teorii o způsobu vedení palby. Je možné, že japonské námořnictvo v této bitvě používalo metodu vedení palby salvou, kterou vyvinuli britové. V období Rusko-japonské války námořnictva celého světa začala tuto metodu vyhodnocovat, avšak technologie umožňující její praktické využití byla teprve ve vývoji. Takto vysvětlená teorie bývá nyní často odmítána, nicméně ve své době byla považována za správnou.

Doufáme, že se vám video bude líbit. A aby vám nic neuniklo ani z Tadamasova japonského výkladu, nezapomeňte si zapnout titulky.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments